Tanulmányok

Közúti közlekedési tanulmányok készítése is a labor egyik fontos profilja.

A tanulmányokat a BME, Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék "égisze alatt" vagy stratégiai partnercégünk - a BME ITS Nonprofit Zrt. (alapítója a BME) - megbízása keretében végezzük.

 

2019

Szakértői tevékenység végzése a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. számára: részvétel "Magyarország ITS/C-ITS Stratégiája" c. tanulmány elkészítésében. 

 

2015
- Megvalósíthatósági tanulmányban való részvétel a hazai tengelysúlymérő rendszer kialakításához.

 

2012
- A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közúti jelzőlámpás forgalomirányító rendszerének korszerűsítési lehetőségei c. tanulmány a Magyar Közút Nonprofit Zrt számára.
- A Siemens TASS jelenleginél intenzívebb alkalmazási lehetőségei és annak hatásai a budapesti forgalomirányító rendszerben c. tanulmány a Siemens ITS Hungary számára.

 

2011
- Részvétel a Kecskemét város intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedési fejlesztések konzorciumi munkában. A labor munkatársai két tanulmányt készítettek a munka során: Helyzetfeltárás és Alternatívák címmel.
- A budapesti forgalomirányító berendezések vizsgálata c. tanulmány a BKK-Közút Budapesti Forgalomirányító Központ számára.