Cím: 1111 Budapest, Stoczek u. 2.
 St. épület, 1. emelet 110

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Telefon: (36-1) 463-1013

mechatronika

kozut

vasut

legi

Kompetenciák

vasut

Ipari munkák

oktatas

>
Oktatás

vasut

Kutatás

Gyenes Károlyt József Nádor Emlékéremmel tüntették ki.

 

Idén a Szenátus 5 jelöltnek ítélte oda a Műegyetem legrangosabb kitüntetését, a József Nádor Emlékérmet. József Nádor Emlékéremmel azokat a személyeket tünteti ki a Szenátus, akiket kimagasló oktató-nevelő és tudományos munkájuk, az egyetem jó hírének növelése érdekében kifejtett tevékenységük erre érdemessé tette. Ezen túl az igazgatásban, a gazdálkodásban, az üzemeltetésben vagy más egyetemi munkaterületen nyújtott kimagasló teljesítményükkel elősegítették a BME fejlődését.

Az elismerést Józsa János rektor nyújtotta át Gyenes Károlynak, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedés- és Járműirányítási Tanszékének nyugalmazott egyetemi docensének. 

Gratulálunk, tanár úr! 

 

Gyenes Károly 1968-ban szerzett villamosmérnöki diplomát, 1971 óta dolgozik a BME-n. 2000-ben szerzett PhD-fokozatot, azóta egyetemi docensként dolgozik a Közlekedés- és Járműirányítási Tanszéken, illetve elődjein. 2005 és 2009 között a kar gazdasági dékánhelyettese volt. Nevéhez fűződik a kar számítástudományi tantárgycsoportjának kifejlesztése. Mérnökgenerációkat vezetett be a számítástechnika és a mikrokontrollerek alkalmazásába, egyebek közt több tucat TDK-munka és diplomaterv konzulenseként. Kutatásaiban jelentős eredményeket ért el a vasúti biztosítóberendezések biztonsági adatátviteli alkalmazásainak területén. Tudományos és oktatási eredményeit több mint 20 szakkönyv, egyetemi jegyzet és szakcikk foglalja össze (a hivatalos laudáció nyomán).

(forrás: bme.hu)