Cím: 1111 Budapest, Stoczek u. 2.
 St. épület, 1. emelet 110

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Telefon: (36-1) 463-1013

mechatronika

kozut

vasut

legi

Kompetenciák

vasut

Ipari munkák

oktatas

>
Oktatás

vasut

Kutatás

Kibővűlt a Pilóta Nélküli Légijármű Klaszter

klaszter

A klaszter ily módon teljes az alapítók személyét tekintve, ami garanciát nyújt a klaszter eredményeinek elérésében, melyek közül a legfontosabbak az alábbiak: az UAV/UAS kutatásokkal foglalkozó hazai műhelyek integrálása; erőforrások egyesítése; az UAV/UAS tervezés-fejlesztés területén felhalmozott tudás rendszerezése és közzététele; a jó gyakorlatok megismertetése; szinergiák létesítése a tagok között; új kezdeményezések az UAV/UAS rendszerek kutatása, fejlesztése területén; hazai és nemzetközi kapcsolatok kiépítése és megerősítése; együttműködés a hazai állami és nem állami szereplőkkel a hazai UAV/UAS ipar fejlesztése érdekében.

Az Irányító Testület áttekintette az elmúlt időszak eredményeit, értékelte azokat, és a következő félévre feladatokat határozott meg a klaszter alapító-tagok számára. Az ülés végeztével a BHE Electronics Ltd-nél tett üzemlátogatás során a résztvevőknek lehetőségünk volt többek között az UAV-fejlesztő labor munkájába is betekintést nyerni.

Cikk és Kép forrása Óbudai Egyetem